Kratka predstavitev

Kdo smo in kaj zmoremo

TONI BAZNIK

Od leta 1991 do leta 2006 prisoten v vojski, v tem času tudi profesionalni vojak in podčastnik SV. Usposabljal se je s številnimi elitnimi vojaškimi enotami doma in v tujini (Belgija, Anglija, Norveška), v letu 2005 sodeloval v misiji ISAF (Afganistan) ter bil leta 2006 častno razrešen dolžnosti. Od tedaj do danes se Toni Baznik ukvarja z zasebnim varovanjem doma in v tujini, kjer opravlja naloge vodje varnostnega tima. Za uspešno in požrtvovalno delo je prejel naslednja odlikovanja: Medalja 3. stopnje 1. brigade SV (Slovenija, december 2004), Medalja 2. stopnje 1. brigade SV (Slovenija, december 2004), Medalja Non Article 5 NATO (ISAF Afghanistan, 2005), Medalja In service of peace, (SIKON 3 ISAF, avgust, 2005). Ostale veščine in znanja: osebno varovanje ob visokem tveganju, inštruktor rokovanja s kratkocevnim in dolgocevnim orožjem, padalski inštruktor (2500 skokov), inštruktor preživetja v naravi, inštruktor samoobrambe, usposabljanje FPOS (First Person On Scene).

NEJC VIDRIH

SIMONA POTOČAR

Simona Potočar je univerzitetna diplomirana varstvoslovka (UM, FVV, 2011), ki se ponaša z večletnim uspešnim delom na področju organizacije in managementa, s katerim je pričela v ZPTM Brežice, nadaljevala pri Reflektor Music d.o.o., nato pa presedlala na svoje in zgradila lastno karierno pot. Simona je vodnica reševalnega psa z mnogimi izkušnjami vodenja iskalnih akcij in ena izmed tistih redkih posameznikov, ki v Sloveniji izvaja in promovira mantrailing, kot učinkovit način za iskanje pogrešane osebe. V letih 2015 in 2016 je odigrala pomembno pri odzivu ob begunski krizi, sodelovala je pri vodenju nalog na mejnem prehodu Obrežje, pri vzpostaviti začasnega sprejemnega centra Beti in pri vodenju izmen prostovoljcev v sprejemnem centru Livarna. Maja 2016 se je podala na ultimativni preizkus vzdržljivost, psihofozične pripravljenosti in odločnosti, realnostni šov SURVIVOR, ki se je odvijal na Filipinih. Preizkušnjo je prestala več kot odlično. Za zasluge na področju zaščite reševanja in pomoči je leta 2015 in 2016 prejela Bornasti znak Civilne Zaščite RS.

JERNEJ AGREŽ

/

Jernej Agrež je diplomirani inženir pomorstva (UL FPP) in univerzitetni diplomirani inženir transportne logistike (UL FPP), ki je leta 2011 pridobil naziv Magister znanosti s področja menedžment neprofitnih organizacij (UL, FDV) in leta 2016 Doktor znanosti s področja informacijske družbe (FIŠ Novo mesto). Jernej je samozaposlen, eden izmed prvih, ki se je v Sloveniji pričel ukvarjati z veslanjem stoje (SUP) in poleti večino časa prebije na stoječih in tekočih vodah v lokalnem okolju. Je vodnik reševalnega psa, z izkušnjami vodenja intervecij in reševalnih timov. Strokovna znanja, s katerimi se ponaša sestojijo iz vrvne tehnike, satelitske navigacije, orientacije v naravi ter načrtovanja s pomočjo elektronskih in drugih topografskih kart ter ortofoto posnetkov. V letih 2015 in 2016 je med begunsko krizo prevzel organizacijo zbiranja humanitarne pomoči, logistike, distribucije, postavljanja infrastrukture ter vodenja prostovoljcev na terenu in v sprejemnih centrih. Za zasluge na področju javne varnosti in zaščite, reševanje ter pomoči je leta 2015 prejel Medaljo za hrabrost Policije in leta 2016 Bronasti znak Civilne zaščite RS.

PARASS

PARASS je idejni produkt Tonija Baznika, ki že od leta 2008 profesionalno deluje kot inštruktor preživetja v naravi, inštruktor taktičnega streljanja ter inštruktor padalstva. Toni je okoli sebe zbral ekipo, ki s specifičnimi znanji in izkušnjami dopolnjuje njegove bogate izkušnje, ki jih je pridobil kot profesionalni vojak, vodja zasebnega varovanja in inštruktor taktičnih veščin.